Ежедневна простотия

петък, март 11, 2005

Новини - бюлетин

Вчера кметът Кирил Йорданов изнесе официално изявление между две ракии, в което сподели:''Ффф как ма чепи глъътъ..." и плановете си да превърне цялата община Аксаково в резерват за индианци. Проектът е одобрен от ООН и е финансиран от едноличната фондация LOTM-Last of the Mochikans. По план до края на годината там трябва да се прехвърлят сиуксите от с. Каменар, команчите от с. Въглен, апахите от Аксаково, които всъщност няма за какво да се местят, и кайовите разпръснати из гр. Варна и концентрирани в кварталите Владиславово, Погребите и в Цветния Квартал. За новото селище финансовият донор, Последният Мохикан, щедро възнамерява да дари два вигвама, 18 чифта мокасини, 3 томахавки и верния си мустанг на име Хамоа ке Термао. Нашия екип се консултира с експерт по индианска лингвистика относно името на добичето и откри че на древномохикаснски диалект, разпространен само на остров Лихеора по горното течение на река Колорадо, то се превежда Мхфъ-ъ-ъ, Кранто Скапана. Впоследстивие се оказа че по горното течение на Колорадо няма и кьорав остров.

Изборите в резервата ще се проведат веднага след като там е налице поне 65% от горепосоченото население. Кандидатите ще претендиратза постовете Вожд, Шаман и Отговорник за Кола на Мъчението. Всички кандидати трябва по условие да с с цвят на кожата по тъмен от цвета на гнила мушмула и да имат минимум 2 тома от по 743 страници криминално досие.

Като страна, която е с единия крак в гроба (разбирай Евросъюза) на населението са му е дадено право веднъж месечно да обсажда Огнения Кон към София, като червенокожите воини ще разполагат със задължителните лъкове, стрели и томахавки, а на пътниците вкритичния участък ще бъдат раздавани задължителните Гърмящи Пръчки от порядъка на UZI, AK-174 и тем подобни.

Комуникациите в резервата ще се осъществяват посредством димни сигнали. Нашия екип се запозна с най-популярните: "Иване, боба загоря !"; "Сиьо, ма, не ти ли казах 100 пъти да гасиш огъня във вигвама бе, свиньо проста ! По-добре направо не се прибирай !" ; "Иване, не ти ли казах да държиш огнивото на най- горната лавица заради детето, говедо просто!"

Законодателната система ще се върти главно около кола на мъчението ( на когото нищо не му говори това понятие да е чел Карл Май докатое бил на възраст, сега вече е късно). Процедурата ще е съвсем автентична като ще се редуват методично смилане на обвиняемия от бой и въпроса:"Ти ли беше?", докато не изкопчат истината.

По мнение на общинския съвет резервата ще се отрази много добре на замрелия в България Ловно-етнически туризъм. Очакваме през лятото на идната година вълни от немски туристи с бръснати глави, бомбери, вериги и вермахт-ки, които са дошли да пострелят на месо и да вземат по някой друг скалп за вкъщи. По този начин ще се реши и проблема с туризма, предлагайки нещо сензационно, така и проблема с броя на ромското, ъ, пардон индианското население.
По закон личните карти в резервата ще отпаднат, тъй като населението няма да имат право да напускат границите му. Всичко необходимо което ще трябва да носят за идентификация е парче кожа с тотема на племето.
Щракни тук, за да гласуваш за нас