Ежедневна простотия

понеделник, януари 17, 2005

Биг Брадър по просташки (I част)



Предлагаме ви кратка и предимно фиктивна възстановка на събитията в нашенския “Биг Брадър”. Преди това обаче, няколко обяснения:

В момента най-вероятно върви финала на играта. Казвам вероятно, понеже кабелният оператор, да се подчертае, спря не само телевизията, ами и интернета в нашия вход. Това ще рече, че в момента, в който четеш поредната сътворена от моя милост простотия, “Биг Брадър” вече ще е свършило и победителката ще е при Гала, където ще готви лайна с грах. Тази статия не е просто поредната измишльотина на един сериозно повреден млад мозък, това е духовната ми болка – майка ми беше завладяна. Завладяна от опустошителната сила на едно пределно тъпо шоу, в което някакви льохмани 3 месеца готвиха и се караха. Верно е, пушиха, пиха и се ебаха, което би трябвало да изведе Нова Телевизия на върха на простотията, сиреч да я направи любима на нашия сайт, но за съжаление чистата простотия беше заменена от още по-чиста, направо пречистена, тъпотия, но не в онзи, позитивния смисъл, свързан със създитателното тъпеене на героя-простак, ами тъпотия от скучния вид.

Бел. Майка ми в момента е при баба ми, където се чудят кой ще спечели. По последни новини тове е Здравко, ебеш ли му мамата. Току що пуснах телевизора, кабеларката е решила да опрости греховете на клиентите си от тоя квартал и да пусне телевизията. Транслирам простотията в блога...

НАЧАЛО
Ден 1: В къщата влизат 12 съквартиранти, 5 мъже, 5 жени и две педермета, които моментално се насочват към съответната си тоалетна, за си бият чикии. Съквартирантите по цял ден седят и си чешат шкембетата. Чудят се за какво да се скарат.

Ден 2: Здравко готви, докато Димитър седи и си лъска бастуна в кенефа, без да ибава, че цяла България го гледа. Алиджан седи, лежи и псува. Вече си е сложил любимата дреха. Никой не иска да сяда на канапето, понеже мирише на рязана карабина. Зара си бърка в путката и вади от там рус кичур, което я навежда на мисли за смисъла на живота. Култовия Найден се е изсрал и разсъждава заедно с Гроши, който е пиян, за формата на лайното си.

Ден 5: Съквартирантите изпълняват мисия, в която са длъжни да опаковат 10 кила "Зрънчо" и да ги продават в бутка до къщата. Всички седят и опаковат "Зрънчо", но само Алиджан яде. Найден се изсира в зрънчото и мисията бива прекратена. Зара си бърка в путката и вади кучешки косъм. Седи и се чуди.

Ден 8: Маргарита се скарва едновременно с Джорд Буш, Пушкин и Стойка. Стойка й изпява песен, а Маргарита й навира селскостопански плуг в дебелия гъз. Нуждата от дебелариум е потресаваща. Алиджан пръдва, за да напомни на останалите, че съществува. После започва да опява, че няма цигари и не знае какво ще прави, и че ще провали следващата мисия, ако не му се намерят цигари. Здравко готви и пляска Силвия-Александра по гъза. Найден си прави пишката на ластик и се удря в топките.

Ден 12: Димитър се загрява, че е номиниран, и си тръгва обиден, като открадва дръжката на вратата за кенефа, за да може да си я ръга в широкия гъз. Анелия също разбира, че е номинирана, и се самовзривява ефектно, като по този начин прекратява номинациите за седмицата. Найден и сере на тленните останки, или поне на тази част, която е в къщата. Останалите са в Калкута, Две Могли, има малко и на Марс. Алиджан се оплаква, че се вдига гюрултия и не може да си почива. Кара Зара, която е намерила вълмо прежда в путката си, да му запали цигари от токсичната яма в двора.

Ден 15: Съквартирантите пак осират дневната мисия, която този път е да си играят на военни. Това става, понеже хващат Найден и Гроши да цъкат белот в импровизирания танк, който Биг Брадър им е дарил за целта. Те се изсират в градината и вече има две токсични ями.

... КРАЙ НА ПЪРВА ЧАСТ...