Ежедневна простотия

неделя, януари 16, 2005

Лайно Арт (авторско, но вече публикувано в whyno.data.bg)

Фекалията като начин за изразяване на душевен дискомфорт

Предполагам, че всеки е достигал до високо дисонантния извод “да ти сера и на лайната”, който е практически свързан с библейската представа за фекалията като мечта, блян и гряховстъпление.
И така, как да изразим своята висока чувственост само с лайно, пръчка и фаянс? Отговорът ще намерите в тази статия, занимаваща се с вълнуващия проблем на лайно арта.
И така, като начало, какво ни е необходима като предварителна подготовка:
- лайно от по-твърд тип (виж предишния брой), като задължително да не е АСПЛИС (аз сега пикая ли или сера), а нещо по-твърдо. За препоръчване е ако ще използвате различни видове лайна да серете в отделни буркани, а при еднотипният стил ползвайте пода или в краен случай тривиалната тоалетна чиния
- пръчки размери гега, гьостерица и пишле
- плочки, за предпочитане чисто бели.
СЪВЕТ! Можете предварително да намажете лайното по плочките и след това да го, за да стане по успешно “ъндърграунд” внушението.
Вече имате необходимото. Искам само да предупредя начинаещите, че употребата на градски тоалетни не се препоръчва, тъй като пазителките им от мургав произход не одобряват различните форми на изкуство и демонстрират абсолютен филистинизъм.
И така, вече сте готови. Допускаме че серете в буркан. В този случай извадете солидно количество боя с пръчка 3 (гега, най-голям размер) и поставете върху капачката от буркана. Топнете пръчка 1 и очертайте контурите на творбата си. Правете го отдолу нагоре, за да постигнете по-голям баланс и за да ограничите размазването.
След това започнете да вкарвате бавно детайли в творбата си. Не забравяйте, че сте творец. Колкото по-размазана, толкова по-дифизуионно внушителна става творбата ви и толкова по-внушен ще е зрителя. Използвайте триизмерните възможности на лайното, за да добавите краски към буквите си.
След като приключите и с тази част е време за финалните действия, а именно – увековечаването на творбата ви. Подписът е задължителен. Не забравяйте, че трябва да ви обвързва с избрания тип изкуство т.е. колкото повече наподобява органичния материал, толкова по-добре. Ето ви и няколко примера за подпис:
“Аз сиръ, и ти сиреш, ну моити гувна утивът у Искъра” (у скоби – Бичиету!)”
“иби са у гъза ва, гей”
“Петю убича Маръ и Тона”
“Аз съм тук”
“Зле 2 и Гею”
“Аз”
“Ни съм умрел, просто срах”
“Ай чи бързам”
След цялата тази високо интелектуална дейност е време да поставите и веществата, които ще оставят творбата ви във вековете. Това, именно, е ваксата/гел за коса, които трябва да разпръснете равномерно по контурите и вътрешността на творбата си, като оставите плочките недокоснати. По този начин след около 2 часа цялото ви произведение вече ще бъде неразделна част от стената. Популярен метод сред артистите от този тип е да ползват дъвки, които безспорно придават един по-подчертан вид на контурите на великолепното ви произведение.
След като завършите трябва да се примирите с факта, че творбата ви е недвижима. За съжаление има риск в случай че решите да я изнасяте има риск да бъдете арестувани, а в ареста могат да се погрижат да серете на по-едро посредством увеличаване на аналното отверстие, което като цяло е силно непрепоръчително, тъй като травмата е жестока и едва ли ще повлияе добре на вашето изкуство.

Eдно от основните течения във фекалогичното изкуство през последните век-два е т.нар. “поантелизъм” (поанта – точка). При него символното значение на точката се извисява до култово равнище и материята т.е. фекалията се използва само за да подсили внушението на творбата. Счита се за прието, че тук изкуствено добавяне на материали по методите, описани в първата ми статия по въпросите на изкуството с натурални бои.
Мисля, че преди да започна с обяснението на техниката на поантелизма съм длъжен да обозра (не обосра) проблематиката, с която се занимава поантелизма. В това течения поставянето на лайното в позицията на култ, достоен за уважение и преклонение е изведено на втора позиция и челно място заема “поантата” т.е. дупката на тоалетната чиния. Тя символизира женското начало, мъжкият край на пътя на храната, краят на живота, вечната бездна и мрак. Дупката може да се използва и като метафора за живота на земния човек в Междинния свят. Основната идея на лайното при този стил на рисуване е да подчертае етюдите ОКОЛО, а не ВЪВ поантата. Това означава, че се сере около дупката, а не във нея. Най-лесно ефектът се постига в уличните кенефи, но за съжаление там липсва бялото и символното значение може бързо да се изгуби. Ако желаете да изведете изкуството си на едно по-високо ниво е добре да се занимаете с т.нар. ин-кенефичен поантелизъм, което ще рече сране в домашни условия. Там нещата опират и до познания около техниката на лайносването, с която се занимаваме в следващите уроци.
И така, нека да започнем с необходимите материали:
- кенеф, 1 брой
- 500 г фъстъци
- 300 г българска водка
- 1 бира, по избор
- миксер (1 брой)
- фуния (1 брой)

И така, нека да застанем над тоалетната чиния. Задникът трябва да е ситуиран централно върху дупката. Преди да започнете да серете изпийте бирата и водката и си заврете 1 от двете бутилки в ануса, с тъпата част навътре. По този начин можете да сте сигурни, че то няма да влезе в дупката. Изчакайте алкохола да влезе в кръвта ви и го усетете напълно. По този начин няма да усещате болката от затъкнатата в задните ви части бутилка. Стойте известно време с бутилката, докато я усетите. За по-боязливите препоръчвам – мислете си, че тя е част от вашето тяло, вашата гордост. Бутилката е приятел, жертва в името на изкуството, а не болезнен, тъп предмет във вашето анално отверстие. Сега изяжте фъстъците наведнъж. Алкохолът ще ви помогне и до 30 мин трябва да имате диария. По това време вече бутилката ще ви харесва. Лайното вече ще е дошло. Напънете се и не забравяйте, че началните пръдни трябва да се избягват, тъй като могат да съборят бутилката и да опропастят всичките ви усилия. Лайното би трябвало да дойде скоро и да бъде от тип “АСПЛИС” (“Аз сега пикая ли или сера”). Лайното ще се стече за кратко, погъделичквайки крачката ви, и ще плъзне по бутилката. Тук идва ред на творческото мислене. С членът си бутайте бутилката така, че да постигнете желаната форма на лайната ОКОЛО (а не В) дупката. Когато оформите произведението си поставете фунията на мястото на капачката на бутилката и ситуирате на другия и край неизползваната досега празна бутилка. По този начин няма да загубите нито грам ценни изпражнения. След като си изсерете душата идва ред и на довършителните работи, а именно – докарването на фон. Това се получава, като пълната с лайна бутилка се поставя непосредствено над дупката, на около 4 еректирали члена разстояние, и лайното се пуска да пада свободно. Миксерът се поставя директно под бутилката. Не забравяйте да сте с маска, тъй като при пръскането лайното първо скача до тавана и едва след няколко минути само си пада върху тоалетната чиния. Честито! Вашата творба е готова.

Следващият път в лайно арт