Ежедневна простотия

събота, януари 29, 2005

Редакционно

По редакционному, един вид. Още не съм ви занимавал с шибаната си особа, за това. И за мнението по, един вид, най-важния въпрос, който някога, при някакви условия, е мъчил човешката раса – алкохола и ползите от него.

В настоящата статия възнамерявам да си изкарам доказателствата от гъза, да ги бухна в автоматичната пералня, да ги изпера, да ги простра, та да не си личат лайната по тях, и да ти ги бухна на екрана, в края на краищата, в сбит вид, доказвайки веднъж и завинаги, че няма нищо лошо в това да пиеш. Колкото си искаш, когато си поискаш, с когото си поискаш, аве както и да е.

Алкохолът, путко, съществува откакто е измислена първата пръдня. Тоест, човекът, решавайки, че може да пърди безнаказано, тоест през втората седмица от съзнателното си съществуване на планетата, по време, по което е бил някакъв макак, човекът е решил, че трябва да хване тоя проклет сок и да си го остави в едно буренце, така че да отлежи.

Продължаваме историческото разглеждане на алкохола, което се отличава с изключителна прозорливост и сто процента истиност, поне относно въпроса за пръднята, която сто на сто е станала рано, щото човек ако две седмици не пърди и само ходи из шибаната джунгла и си трие гъза с палма рано или късно ще експлодира, оставяйки без наследство, щото пишката ще си замине веднага след кура, в този ред. Това последното дори и аз не го разбрах. Та, скоро започнали да се оформят първите селища на човешката раса. Паланки. Хралупи. Някакви идиоти, които се обличали в кожи, яли месо с мед и пиели... ракия. Да, ракията е стара и позната на човечеството. И когато някой древен най-сетне е заключил... не, не in vino veritas – това е тъпо и тривиално, а точно обратното – In vino no veritas, shtoto si imame razni po-harabejni raboti, primerno rakiq, ako razbirash nakade biq.

И точно тук стигаме до същината на въпроса, която няма абсолютно нищо с накаканизаните в предходните два абзаца неморално тъпи глупости. А именно – да пиеш не е неморално. Не обръщай внимание на медиите – те са подкупени от на баба ти краставата котка, за да ти прецакват живота, превръщайки те в още една тухла у кирпича или нещо такова, народният език нещо го е хванала липсата днеска. Та, ти не искаш да си тривиален, искаш да си нещо различно от масата безформени пиргиши, които нямат какво да правят, затова по цял ден седят и бачкат на някакво поле за мизерна заплата.

Крайно време е да се вземеш в ръце. Баба ти, баба ти нищо не знае, защото старите хора правят една фатална грешка – считат всяко състояние, което те превръща в друга личност за вредно, тъй като са обвързани от мизерната си същност с примитивните култове за богове и караконджули. Дори и за чукундурти, което се пише с “т”, въпреки че на този, който е чувал думата по Черноморието му е трудно да я повярва тая работа. Carpe noctrum! (латински едва ли си учил, означава “Грабни нощта!”). Излез, избягай от скуката. Хвани си автобуса, или, ако си по-опаричен – таксито. Ако живееш в село и са идвали хора от зоопарка да иска да те наемат да заместваш малко в клетката на орангутана, вземи каруца. Закарай си (косматия) гъз до локалното заведение от вида “Скара бира”, или ако нямаш такова, до най-близката кръчма.

Сега следва поредната изненадата в тази напоена с евтино вино и скъпи спиртове история. Огледай населението на това мини-общество от ренегати, избягали от действителността. Всички, или почти всички, изглеждат щастливи. Не защото са излъгани от Сатаната, наври си Сатаната и Бог в косматия гъз, а защото те искат да бъдат ВЕСЕЛИ! Шах! Мат! Туш! 1-0 с гол на Костадинов, “Бог е българин”. Силни аплодисменти от въображаемата публика на моите литературни напъни, сравними единствено с анално раждане на дрогиран сръндак. Пляс-пляс-пляс, залата отеква.

Защо пък ти е да бягаш от действителността, вероятно се питаш в момента, ако не си зает да се хилиш на малоумията, които сипя по документа като американски самолет – бомби по на Садам любимия бардак. Защо ти е да бягаш от действителността? Защото животът е курва, така че хайде да я изчукаме евтино с бутилка ракия в ръка. Това е открил оня льохман, който оставихме да лежи мъртвопиян насред примитивната поляна, десетки хиляди години преди ти да станеш блясък в очите на дядо си, разтворил първото порно списание на територията на нашата славна Родина! Защото не е яко да живееш нормално, да си част от помията, която някой там горе невинно изсипва върху изстрадалите плещита на наторената с кучешки говна майка Земя! Патосът може да ти е дошъл нанагорно, затова иди на http://www.paradise-bg.com, барем малко се посъвземеш от шока, па и да си изпразниш кирливия чеп.

Докато ти блъскаше чикии бясно, аз се заех да извърша малко изследователска дейност, сиреч курдисах се на балкона, за да видя какво е да те брули вятъра, след като си бил прилично подпийнал (да, това ми е проблема, алкохолът вече не стига – днес изпих доста сериозно количество такъв, а дори не се държах достатъчно неадекватно. Е, по моите стандарти де, аз винаги се държа неадекватно, защото съм млад и мога да си го позволя.) - и какво, според теб, се оказва – когато не си пиян, вятъра е болезнен, направо те пронизва в ребрата, докато не си изплюеш и последния дъх въздух, което би било доста тъпо, щото излиза, че въздухът е течност, сиреч всички би трябвало вече да сме се удавили. Както и да е, когато бях подпийнал, а пък и когато съм бил безкрайно пиян в нечовешки условия, тоест температури под нулата, не усещах студа. Демек, с думи прости – бях надвил природата бе майка му да еба. В Америка китайци, кубинци и други хора, които местните нежно характеризират като “измет”, се занимават да строят огромни мостове, небостъргачи, някакви си там преградни стени, а ти – ти си ги надвил всичките тези хора – от богатия, нахакан шеф на компанията, която строи кекавия си мост, до китаеца, който стои и блъска по цял ден за мизерна заплата, просто като си изпил някое и друго кило ракия. И си пиян, и когато реката те залее, понеже в България няма китайци и нахакани шефове на огромни компании, ти ще си там, ще се чувстваш добре, мокър. Докато си пиян, путко, ти си безсмъртен, защото тоз, който падне в бой за свободата, той не умира!

И така, нека да ти го поставя по един съвсем прост начин – пий, неразумний юроде, защото пиенето отваря очите за алтернативния свят, един свят без болка, с яки каки като от оня сайт, дето ти го казах, свят на щастие, любов и нежност.

Кликнете тук, за да гласувате за нашия сайт

1 Comments:

Публикуване на коментар

<< Home