Ежедневна простотия

сряда, януари 26, 2005

Големият речник на яките работи - буква А

От днес стартира и новият ежеседмичен проект на "Ежедневна простотия", списъкът на яките работи (буквално - хубави неща), които започват с буквата "А". Речникът няма претенции да бъде пълен, но въпреки това сме илюстровали някои материали.

А! - култовото възклицание, произнася се "А!" или "Ха!". Демонстрира пълно невежество, изненада или ирония, тънка като кура на негър от френски порно филм.
Пример: А! Ма ти си била много тъпа ма! * А! Ама то аз съм щял да имам 2 бе! * А! Аз тебе не помня да съм те ебал!

арпаджик - доказано е, че консумацията на гореспоменатото (то как ще е гореспоменато, като е на тоя ред - чудно, чудно. Вече започваме да използваме лявоспоменатото и дясноспоменатото) растение има чудотворен ефект върху размера на мъжката патка, сиреч чеп. Много е важно да се консумира само вечер. Пръднята след арпаджик също е с култов статут, тъй като е способна да унищожи всякаква флора и фауна в близкия километър, километър и половина.
Да та иба в пълната с арпаджик путка! * Да ти го тикав под мотора като арпаджик на диня! * Пръднах на арпаджик! * Яж арпаджик, да ти порасне пишката ве!

Алабама - култов щат от едноименната песен, която май гласеше "Искам да съм негър, от щата Алабама". Свърза се със зората на поп-фолк музиката, сиреч златният век на българската култура и утвърждаването на нашата идентичност. Освен това е първи по азбучен ред (от останалите щати) и в него се бере яко памук, който после се използва за правенето на т.нар. "кофти презервативи от памук", известни с факта, че не съществуват, но въпреки това са причинили много бременности.
Искам да съм негър, от щата Алабама, да ти ибам майката в путката голяма

аспирин - изключително важна част от секцията за буквата А, най-вече защото се използва след екстензивна консумация на АЛКОХОЛ (скивай по надолу, ако си тъп и не си се сетил). Произвежда се по формула, която най-вероятно е по-дълга от режисьорската версия на "Война и мир", която, както всички знаем, е написана от Уилям Шекспир (ако не знаеш, значи си тъп, което не се пише с А, но е важно да се знае)
Пий една ракия и два аспирина, сигурно ще ти мине! * Напиши ми формулата на гумирания аспирин. * Сложи си аспирин на циците, може и да пораснат. Едва ли.

алкохол - най-хубавото нещо на планетата. Ще го срещаш често - има го на почти всички букви, което означава, че е най-широко разпространеното "яко нещо" в българския език. Още на А ще се срещнеш и Абсолют, както и разни други простотии. Сигурно вече се сещаш, че пиша статията на прима виста, тъй че няма неща, които да мога да предвидя лесно. Както и да е, алкохолът, путко, е най-красивото нещо на света. Състои се от някаква течност, вероятно ферментирала, която се намира в прозрачна бутилка. Има специфична миризма на джибри. Консумира се по орален път, в смисъл не духаш на бутилката, ами си я изпиваш, за предпочитане цялата. Ако наистина умеете да пиете пък ще постигате учудващо приятни резултати, сиреч психически делириум. За съжаление обаче, неспособността да се прецени правилно капацитета на организма, както и неговото трениране (метод на Ялнъзов - количеството алкохол се повишава ежеседмично, като на редки интервали се консумира до припадък) води до гадене, повръщане, припадък, кома и в особено редки случаи - смърт. С една дума, тренирайте и пийте внимателно, грешката може да бъде фатална. Въпреки това истинската мъжка смърт е свързана най-вече с надървен чеп, запалена цигара и току-що изпита бутилка в ръка. Ето защо, ако вече ви стиска - пийте ве майка му да еба, пийте.
С алкохол всичко се оправя. * Повече алкохол, по-малко учене. * С български алкохол и цигари Victory към ЕС * Алкохолът седи мирно само в чашка и в устата ми.

Абсолют - водката на водките, сравнима единствено с "Финландия" и произведенията на Кристал (които обаче не са приятни за чак толкова широка аудиенция поради цените си на Запад и възможностите за закупуване на разни ментета в Източна Европа). Върви в няколко разновидности, и тъй като не е българска не води до толкова проблеми след екстензивна, запойовидна консумация. Може да се смесва с каквото ти дойде, но истинският ценител винаги ще я пие чиста, или най-много ще я смеси в някакъв по-традиционен коктейл (Кървавото Марче примерно).
Имаме ли пари за Абсолют? * Ти си тъп като галош бе, купил си флирт, не Абсолют.

Както сигурно се досещате, анализът на "Рибна фиеста" остава за друг път... Примерно утре? Или пък не. Само изкривената ми фантазия ще го докаже.